Hoppa till sidans innehåll
snötillverkning 2012

Snökanonerna på Granåsen

23 NOV 2013 17:51
Det är återigen dags att skapa underbara förutsättningarna för perfekta skidspår. Vi behöver därför hjälp av många för att det ska bli verklighet!

  • Skapad: 23 NOV 2013 17:51

Anmäl dig HÄR!!

Att skapa perfekta skidspår är ett komplext arbetet som redan börjar långt innan badstränderna stängts. Det handlar om planering, röjning och markarbeten. Vi har redan sett att mycket har hänt kring spåren. Målportalen har bla kommit upp och hela start och målrakan är inte bara planare utan även bredare. Kurvor har blivit rakare, gropar har försvunnit. Bra underlag kräver tunnare snötäcke. Utöver detta har även många hjälpt till att förbereda snömaskinerna så att de kommer att fungera perfekt från första början. Tack alla som gjort allt detta möjligt så här långt. Vilka vi har att tacka har meddelats på annats sätt. Det finns mycket säga kring detta men nu fokus på nästa steg nämligen snötillverkning.

Så fort kylan kommer startar vi snökanonerna. För detta behöver alla medlemmar hjälpa till. I praktiken behöver vi bara tillverka snö i två-tre dagar beroende på väderlek. Vi ska tillverka för hela spåret denna gång och köra bägge kanonerna hela tiden. Förra året körde vi tvåtimmars pass dygnet runt. I år vet vi mer hur vi ska få till och har därför förberett oss lite mer för att hantera svårigheter.

Pistmaskinförare
Mikael kommer precis som förra året hjälpa till att köra pistmaskinen. Micke kan allt kring snötillverkning och lagar allt.

Snömaskinservice
Sven-Erik Svenberg och Leif Svanberg har servat och fixat med maskinerna. Det hjälper till om något går sönder. 

Snöexperter
Vi utbildar en grupp som ska vara snöexpeter. Dessa får en djupare och grundligare utbildning på maskinerna och hur man tillverkar snö. Mycket kan gå fel och mycket göras aningen bättre. Dessa ska vara ryggraden i denna grupp. Dessa kommer att vara på plats på Granåsen lite oftare för att hjälpa till när det behöver förändringar. Om du känner att du vill vara en snöexpert så ska du anmäla detta till This is a mailto link.

Snövakter
En andra grupp är som vaktar snökanon ifall något händer med vädret eller att maskinen stannar. Man behöver då tömma systemet system, ev avhjälpa felet och i så fall starta om maskin. Om större fel ringer man på jouren. Om du var med förra året minns du säkert en del, men vill du delta i en snabbuppfräschning så anmäler du det. I varjefall, snövakterna går tvåtimmarspass på sina favorittider och sannolikt behöver man bara gå ett eller två pass. Man är alltid två snövakter.

Vad gör du nu?
- Om du vill vara snöexpert anmäler du dig till Martin.
- Om du vill vara snövakt håller du koll på facebook eller hemsidan och anmöler dig när infomration dyker upp. Annars skickar du svar på detta mail. (ange telefonnummer till mobil om den har ändrats, nedan se )

Snart-snö hälsningar från

Bålsta skidklubb

Skribent: Maria Hedman

HUVUDSPONSOR

Vill du synas här?
Läs mer om hur du kan sponsra Bålsta skidklubb
Sponsra Bålsta skidklubb!

 

 

 

Postadress:
Bålsta SK - Skidor
Anne Rasmussen, Vetevägen 12
74634 Bålsta

Besöksadress:
Smedstugan, Granåsen, Smedstugan, Gransgårdsväg 6,Granåsen
74652 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info