Hoppa till sidans innehåll

Viktig information till våra medlemmar

11 DEC 2016 12:27
I fredags fick vi ett meddelande från en journalist på Enköpings Posten som vill ha våra synpunkter på en polisanmälan. I skrivande stund vet vi inte exakt vad vi anklagas för.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2017 18:31

Journalisten säger att polisanmälan rör miljöbrott och att det handlar om att snö ligger kvar längre i skog och mark på grund av konstsnön, att de nedgrävda vattenrören förstört marken, att breddningen av spåren förstör naturen och att området inte är tillgängligt för allmänheten.

Vi får återkomma kring anklagelserna när tagit del av dessa men vill informera er som är medlemmar att anläggningen är utförd och drivs helt enligt alla anvisningar och med tillstånd från berörda mark- och sakägare; Länsstyrelsen, Håbo kommun och Upplandsstiftelsen. Detaljer om spårbredd, reservatsföreskrifter och vattenuttag mm ligger inom ram för verksamheten. Vi ser med andra ord inte att det finns en grund för att göra en polisanmälan om miljöbrott. Klubben har ingenting att dölja och välkomnar en eventuell utredning.

Ni ska veta att stor hänsyn och särskild varsamhet har visats från Bålsta SK vid anläggandet och driften, detta är något som kostat extra resurser i form av pengar och i många tusen timmars ideellt arbete.

Avseende tillgänglighet så är spåret alltid öppet för alla, både allmänhet och föreningsmedlemmar. När det utförs spårabeten och enstaka tävlingar (ca två per säsong) är det självklart att man bör visa hänsyn och inte påverka säkerheten- det tillhör allmänt omdöme. Till saken hör att det enligt den kommunala ordningsstadgan/ inte föreskrivs att gång, ridning etc. tillåtet i preparerade skidspår och detta är ingen förändring från tidigare år. Vill man utöva verksamheter så finns det gott om andra platser i Håbo kommun att t.ex. springa vintertid.

 

Naturreservatet är instiftat bl.a. för att möjliggöra ett aktivt friluftsliv. Genom att anlägga skidspår ges en unik möjlighet att bedriva detta i form av vinteridrott för många olika typer av utövare. Skolklasser, motionärer, barnfamiljer, skidintresserad allmänhet och skidåkare från föreningen och omkringliggande distrikt. Bålsta SK har enligt kommunalt beslut rätt att ta ut spåravgift för att täcka den omfattande kostnaden för anläggning och drift. Barn- och ungdomar under 20 år åker gratis.

 

I samband med anläggandet av konstsnöanläggningen överklagades Håbo kommuns beslut att få bygga anläggningen med konstsnöspår av ”Föreningen Granåsens vänner” men de fick avslag på samtliga punkter. Frågan är således rättsligt prövad och avgjord.Enligt vår uppfattning finns ingen ”Förening Granåsens vänner” tillhörande någon överordnad organisation utan det är enstaka individer som kallar sig så. Dessa accepterar tydligen inte att en demokratisk process har genomförts och att beslut fattats i laga ordning utan försöker på olika sätt misskreditera och motverka Bålsta skidklubbs och en överväldigande majoritet av allmänhetens intressen. Under november månad fick vi dessutom veta att två privatpersoner försökt sätta klubben i konkurs utan att en ekonomisk fordran fanns, ärendet lades förstås ner men det känns väldigt tråkigt att det finns människor som förstör och inte kan glädjas med klubben och alla nöjda och glada människor som kommer till Granåsen för att njuta av skidåkning.  

Vi vill informera er kring detta då det troligen kommer ut en artikel i Enköpings Posten och hoppas att ni på det här sättet känner att ni kan bemöta ev. frågor och att ni fortsätter vara stolta medlemmar i vår snabbt växande klubb!

 

Varmt välkomna upp till spåren – tillsammans satsar vi framåt och ser fram emot en härlig säsong!

 

Hälsningar från Styrelsen Bålsta SK

 

 

 

 

 

 

Skribent: Camilla Meyer
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

Vill du synas här?
Läs mer om hur du kan sponsra Bålsta skidklubb
Sponsra Bålsta skidklubb!

 

 

 

Postadress:
Bålsta SK - Skidor
Anne Rasmussen, Vetevägen 12
74634 Bålsta

Besöksadress:
Smedstugan, Granåsen, Smedstugan, Gransgårdsväg 6,Granåsen
74652 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info