Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev

12 OKT 2010 19:44
Medlemsbrev 2010-10-12
  • Uppdaterad: 09 NOV 2010 10:40

HEJ MEDLEMMAR I BÅLSTA SKIDKLUBB!

 

Vi kommer snart in i en ny säsong som förhoppningsvis blir lika snörik som den förra. Jag som skriver dessa rader heter Lars Ivarsson och är Bålsta Skidklubbs nya ordförande. Jag har varit medlem i klubben sen 2003 då jag flyttade hit med familjen.

Min uppväxt har präglats av skidåkning till stor del eftersom min hembygd är Filipstad i Värmland. När jag var junior trodde jag fortfarande att jag skulle kunna nå den yttersta eliten men så var inte fallet eftersom talangen inte räckte till. Jag började i stället utbilda mig och har bott i Mälardalsområdet i ca 20 år.

 

 

VAD ÄR PÅ GÅNG?

 

Den 11 november klockan 19.00 kommer förre förbundskaptenen för svenska längdlandslaget m.m. Christer Skoog till oss för att hålla ett föredrag om träning. Han har numera ett företag som utför konditionstester m.m. med lokaler på Djurgården och i Tänndalen. Se till att hålla det datumet fritt, dyk upp och lyssna på Christer på Fridegårdsgymnasiet. Vi ser till att det blir skyltat till rätt lokal. För mer information se företagets hemsida: sportsupportcenter.se.

 

På torsdagar klockan 18.30 med början den 14 oktober så startar vi den gemensamma träningen. Vi samlas på Granåsen vid Smedstugans (klubbens stuga) parkering. Sedan tar vi oss ut och kör gemensamt men individuellt anpassat. Ingen kommer att bli lämnad i skogen. Välkommen till trevliga och givande träningar på Granåsen!

 

Årsmötet bestämde att medlemsavgiften skulle vara oförändrad. Avgiften är således 150 kr för enskild och 300 kr för familj. Avgiften ska betalas någon gång runt nyåret. Det är inte för sent än att betala för 2010 om det är någon som glömt.

Ni som åker tävlingar (bl.a. Vasaloppet som inte är öppet spår) glöm inte att medlemsavgiften och ett medlemskap i klubben gör dig försäkrad i samband med tävling och träning.

 

Ett träningsläger på snö planeras mellan den 6-9/1 i Harsa i Hälsingland. Föreningen sponsrar med en del av summan så att vuxna betalar 1000 kr och barn 500 kr. Se vidare den inbjudan som finns som bifogad fil i mejlet. Anmälan ska ske online via den länk som finns i inbjudan.

  

Under vintern 2010 genomförde klubben Barnens Vasalopp med ett stort antal startande barn. Vi har bestämt att genomföra det till vintern igen och det kommer att gå av stapeln söndagen den 6 februari. Ett problem vi hade var att vi inte hade förmågan att ta hand om alla barn som deltagit i loppet. Det är vår största utmaning att göra det.

Ni som känner att ni kan hjälpa till i den frågan är hjärtligt välkomna att höra av er. Vi kräver inga träningskurser eller gamla meriter i skidspåret. Det finns många olika saker att göra för att hjälpa barnen.

 

Vi kommer att försöka anordna lite olika träningstävlingar på olika distanser i elljus. KM ska givetvis köras men inget datum är bestämt.

Det finns även idéer om att anordna några lördagar uppe på Granåsen där barn får prova på att åka skidor på rätt sätt under ledning.

Vi kan även försöka hjälpa vuxna med teknikträning. Är det någon som har lite idéer så är det bara att höra av sig!

 

SNÖ

 

Som ni alla vet är vårt problem i Mälardalen att snön kan lysa med sin frånvaro ganska ofta vintertid. Konstsnö är därför nästan ett måste för att få en skidsäsong som är regelbunden. Konstsnöns stora fördel är att den klarar mildväder mycket bra. 30 cm konstsnö motsvarar 100 cm natursnö.

Det är därför vi har startat ett samarbete med Alpina klubben eftersom en stor del av infrastrukturen redan finns i slalombacken. Vi hoppas att vi i någon form kan vara igång redan till vintern men vi kan inte helt garantera det. På längre sikt är målet att genom bidrag från olika fonder, stiftelser och sponsring utöka konstsnökapaciteten så att det räcker till både alpin skidåkning och längdåkning. Vi är givetvis mycket intresserade om det finns medlemmar som har kontakter med företag vilka kunde tänkas lägga in en summa i projektet. Det är bara att höra av sig till undertecknad!

 

 

Hemsidan är under lagning, vi hoppas att den ska fungera 100 % så snart som möjligt.

 

 

Bålsta oktober 2010    

 

 

För styrelsen, Lars Ivarsson ordförande, Bålsta SK

Skribent: Samuel Adolfsson

HUVUDSPONSOR

Vill du synas här?
Läs mer om hur du kan sponsra Bålsta skidklubb
Sponsra Bålsta skidklubb!

 

 

 

Postadress:
Bålsta SK - Skidor
Anne Rasmussen, Vetevägen 12
74634 Bålsta

Besöksadress:
Smedstugan, Granåsen, Smedstugan, Gransgårdsväg 6,Granåsen
74652 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balsta.skidklubb@gma...

Se all info